Diabetes vereniging regio Groene Hart

diabetes-logo

Diabetesvereniging Nederland (DVN)

De DVN behartigt als patiëntenvereniging de belangen van diabetespatiënten bij de overheid en bij koepels van zorgverleners en zorgverzekeraars, geeft informatie aan diabetespatiënten en hun omgeving, en organiseert activiteiten voor de leden. De DVN doet dat centraal én regionaal.

Centraal geeft de DVN het maandblad Diabc uit, verzorgt een reeks informatiefolders, stelt websites beschikbaar, biedt cursussen aan en onderhoudt een telefonische hulplijn. De DVN heeft ook een webwinkel waar u tegen gereduceerde prijzen hulpmiddelen kunt kopen, zoals glucosemeters, meetstrips en naaldjes.

Regionaal organiseert de DVN allerlei activiteiten. Er worden thema-avonden gehouden over de ziekte diabetes en wat dit betekent voor bijvoorbeeld eten, koken, vakantie, verzekering, werk en lifestyle.

Het werk in de regio Groene Hart omvat drie kernen (Leiden, Gouda en Woerden), met in elke kern een coördinator die met zijn team van vrijwilligers activiteiten bedenkt, plant en uitvoert. Alle informatie wordt geplaatst in het maandblad Diabc en op de website www.dvn.nl. U kunt ook bellen met de Diabeteslijn via 033 – 463 05 66 (maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur).

Ga hier naar de website :  Diabetesvereniging Nederland