De schrijfwedstrijd

 De samenwerkende patiëntenverenigingen uit het Groene Hart (Patiënten Contact Groene Hart, kortweg: PCGH) organiseerden in  samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis en SPORT.GOUDA, een schrijfwedstrijd met het thema ‘bewegen doet me wat!’. Iedereen met een chronische aandoening, en wonend in het Groene Hart, wordt uitgenodigd zijn of haar persoonlijke ervaringen over bewegen met een aandoening te delen.

Bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Wie een chronische aandoening heeft loopt vaak tegen problemen aan. Niet alleen bij het sporten, maar ook bij het doen van oefeningen die nodig zijn bij de aandoening of gewoon bij de dagelijkse activiteiten kan men te maken krijgen met beperkingen in het bewegen.

Gevraagd werd een persoonlijk verhaal over het thema ‘Bewegen doet me wat!’ te schrijven. Welke haken en ogen kom je tegen bij bewegen met jouw aandoening/beperking? Hoe ben je daarmee omgegaan en waarom ben je toch aan het bewegen gegaan? Wat hield je aanvankelijk tegen? Hoe draagt bewegen bij aan jouw kwaliteit van leven? Inzenden was mogelijk van 1 oktober tot en met 15 januari.

De precieze voorwaarden lees je in de regels. De drie winnaars worden bekend gemaakt op het symposium in het Groene Hart Ziekenhuis op 22 februari 2018. De winnende verhalen worden   op de website van de PCGH gepubliceerd.  De winnaar van de eerste prijs krijgt een kadobon van 100 euro, de winnaar van de tweede prijs een bon van 50 en de derde prijs is een bon van 25 euro.

De jury

Een deskundige jury, bestaande uit Hanneke Leroux, werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis en teven Gouds stadsdichter, Joop Hazenbroek van SPORT.GOUDA en ervaringsdeskundigen Yvonne Balvers (reumavereniging Gouda e.o.) en Agnes Spuij (MS vereniging Zuid-Holland Oost) zullen uit alle inzendingen drie prijswinnaars kiezen. Meer informatie over de jury vind je hier.

Waarom een schrijfwedstrijd?

Mensen met een aandoening hebben veel overeenkomende ervaringen. Delen en herkennen van ervaringen versterkt de eigen weerbaarheid en mogelijkheden van mensen met een aandoening. Door elkaars verhalen wil het PCGH de onderlinge herkenning en erkenning van deze ervaringen bevorderen. Dit wil de PCGH stimuleren met deze schrijfwedstrijd. Elke deelnemende organisatie heeft een bedrag ingelegd én het afsluitende symposium op 22 februari (waarover later meer) wordt mede gesubsidieerd door de GoudApot.

 

 

Smaakt schrijven naar meer? Dan zijn er op internet volop schrijfwedstrijden te vinden, bijvoorbeeld via www.schrijvenonline.org of www.schrijverspunt.nl